-
Materiaal
Vulling
Hardheid Kussen
Type Slaper
Merk
Keurmerken
Prijs
Levertijd

Eco kussen

Alle kussens op deze pagina dragen een ecologisch keurmerk zoals Downafresh® Greenline, Global Organic Textile Standard of het Fairtrade keurmerk. Bij een kussen van deze pagina bent u gegarandeerd van een kussen dat op duurzame wijze is geproduceerd. Dat wil zeggen dat er geen schade is veroorzaakt bij mensen, dieren of het milieu. De kussens zorgen voor een betere wereld en liggen daarnaast fantastisch. Ecologische kussens zijn comfortabeler dan andere kussen omdat de gebruikte materialen zachter en schoner zijn. Voor de productie van de kussens worden geen chemicaliën gebruikt, hierdoor zijn de kussens ook nog eens gezonder. Mensen met allergieën is aan te raden te kiezen voor een ecologisch kussen.

Keurmerken kussens

Bij Dekbedwinkel voldoen de hoofdkussens altijd aan verschillende keurmerken, zodat u altijd van goede kussens gegarandeerd bent. Hieronder staan een aantal keurmerken waaraan deze kussens voldoen:

Downafresh® Greenline

Downafresh® Greenline is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Dit is een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa. Het label betekent dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van EN 12935, bij de productie worden geen agressieve middelen gebruikt, het vulmateriaal is na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar, de fabrikant houdt zich aan de gedragscode met betrekking tot dierenwelzijn, de herkomst van het vulmateriaal wordt gedocumenteerd en het vulmateriaal is niet afkomstig van 'levende pluk'.

Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard, oftewel GOTS, is wereldwijd een toonaangevend keurmerk voor biologische textielproducten. GOTS stelt strenge eisen aan het gehele productieproces van de textiel. Jaarlijks worden er controles gedaan op milieu, dierenwelzijn en sociale omstandigheden van de mensen die producten maken.

Fairtrade

Producten met dit kenmerk zijn gegarandeerd ingekocht tegen een rechtvaardige prijs en onder eerlijke handelsvoorwaarden. Door producten met dit keurmerk te kopen verzekert u kleinschalige producten (boeren en fabrikanten) van een eerlijk en stabiel inkomen. Op deze manier kunnen zij hun gezien in levensonderhoud voorzien en zelf aan de slag met sociale vooruitgang en milieuverbeteringen. Overige keurmerken worden in de productbeschrijvingen verder uitgelegd.