-

Warmteklasse dekbed

Dekbed warmteklassen

Dekbed warmteklasse 1

Dikte dekbed vanaf 8,8 cm
Dekbedden met warmteklasse 1 zijn de warmste dekbedden die u kunt krijgen. Dit type dekbed heeft een zeer hoge warmte-isolatie doordat het vaak is gemaakt van dons of wol. Dekbedden met warmteklasse 1 zijn bedoeld om u warm te houden, zelfs tijdens de koudste winternachten. Een dekbed met warmteklasse 1 is dan ook perfect in koude of slecht geïsoleerde slaapkamers.

Dekbed warmteklasse 2

Dikte dekbed 6,3 - 8,2 cm
Onder de dekbed warmteklasse 2 dekbedden vallen bijna alle donzen en wollen dekbedden. Dekbedden met warmteklasse 2 zijn dan ook dekbedden met een gemiddelde warmte-isolatie. Wanneer u één dekbed wil gebruiken voor alle seizoenen is een dekbed met warmteklasse 2 het meest geschikt. Deze dekbedden worden ook wel All-Year Dekbedden genoemd.

Dekbed warmteklasse 3

Dikte dekbed 4,0 - 5,7 cm
Dekbedden met warmteklasse 3 zijn ideaal voor het lente en de herfstseizoen. Deze zijn ideaal voor een slaapkamer met een normale temperatuur en deze dekbedden kunnen ook worden gebruikt wanneer uw slaapkamer goed verwarmd is, of wanneer u het snel warm krijgt. Perfect voor mensen die niet van een te warm dekbed houden.

Dekbed warmteklasse 4

Dikte dekbed 2,0 - 3,4 cm
Dekbedden met warmteklasse 4 zijn dekbedden die met name geschikt zijn voor de warme zomermaanden. Veel mensen vinden het comfortabel om onder een dekbed te slapen, ook gedurende warme zomernachten. Deze dekbedden hebben daarom een zeer lage warmte-isolatie, zodat u het niet te warm zult krijgen. Dekbedden met warmteklasse 4 worden ook wel zomerdekbedden genoemd.