-
Type Dekbed
Materiaal
Vulling
Kleur
Maat
Merk
Warmte Klasse
i
Serie
Keurmerken
Prijs
Levertijd
Korting

Donzen dekbed

Een donzen dekbed is heerlijk zacht en soepel. Dons isoleert zeer sterk en vormt zich perfect naar uw lichaam. Een donzen dekbed heeft een zeer lange levensduur en is relatief eenvoudig te onderhouden. Dons heeft een zeer sterk absorberend en regulerend vermogen, waardoor het dekbed koel aanvoelt in de zomer en heerlijk warm in de winter. We verliezen tot wel een halve liter vocht tijdens onze slaap, maar een donzen dekbed is in staat om dit vocht direct op te nemen en goed af te voeren. Hierdoor krijgt u geen last van een klam gevoel gedurende de nacht. U kunt de keuze maken tussen een dekbed van ganzendons en een dekbed van eendendons. Een dekbed van ganzendons heeft een fijnere structuur en een hogere vulkracht dan eendendons.

Dekbed dons

Donzen dekbedden hebben in verhouding een relatief laag vulgewicht. Door dit lage vulgewicht valt het donzen dekbed zeer soepel en zal het zich perfect naar uw lichaam vormen. In vergelijking met andere vullingen blijft een donzen dekbed na verloop van tijd het meeste volume behouden. Door dit volume kan een donzen dekbed optimaal blijven isoleren. Donzen dekbedden staan daarnaast bekend om de lange levensduur. Een goed donzen dekbed kan probleemloos 10 jaar meegaan. Een dekbed van dons is dus een investering waar u lang plezier van heeft!

Dekbed Ganzendons

Een donzen dekbed kan uit twee soorten dons bestaan. Het eerste soort dons is ganzendons. Dit is de meest luxueuze soort dons en voelt zeer zacht en comfortabel aan. In de winter werkt deze heel isolerend en voor in de zomer is dit materiaal vochtregulerend en verkoelend. Mits u de wasvoorschriften volgt, gaan dit soort dekbedden doorgaans minstens 10 jaar mee!

Dekbed Eendendons

Het tweede soort dons is eendendons. Een dekbed van eendendons is goedkoper dan ganzendons, maar isoleert iets minder goed en heeft een iets lagere vochtopname. Uiteraard zijn deze dekbedden wel nog altijd van een zeer hoge kwaliteit! Ook deze dekbedden gaan bij het opvolgen van de wasvoorschriften doorgaans meer dan 10 jaar mee.

Donsdeken

Een donzen dekbed wordt ook vaak een donsdeken genoemd. Ook de categorie donsdeken kan in een ganzendonzen deken en een eendendonzen deken onderverdeeld worden. Een donsdeken is enorm warm voor in de winter, maar is ook voldoende ventilerend voor in de zomer. Daarnaast zijn deze van zeer hoge kwaliteit, waardoor u voor geruime tijd, het hele jaar door van een uitstekend deken gegarandeerd bent!