Wollen dekbed

De wollen dekbedden zijn een 100% natuurlijk product en hebben daardoor bijzonder handige eigenschappen meegekregen. De dekbedden zijn vocht en temperatuur regulerend. Hierdoor is het wollen dekbed geen aantrekkelijke omgeving voor huismijt. Door de temperatuur regulerende eigenschap van wol is het dekbed warm/isolerend in de winter en enigszins koel in de zomer. Hét wollen dekbed bij uitstek is een Texeler dekbed. Dit merk heeft zich gespecialiseerd op het vervaardigen van schapenwollen dekbedden.
 

Dekbed wol

Een wollen dekbed is ideaal voor in de winter, aangezien het materiaal iets zwaarder en warmer aanvoelt dan een donzen dekbed. Het wol van het dekbed is op een diervriendelijke manier vergaard en de wollen dekbedden zijn erg duurzaam: de vulling blijft jarenlang goed. Heeft u een huisstofmijt allergie? Ook dan kunnen wij u helpen, want wij hebben een selectie van anti allergie dekbedden voor u gemaakt.


Dekbed scheerwol

Een wollen dekbed kan in twee verschillende materiaalsoorten opgedeeld worden. De eerste van deze materiaalsoorten is scheerwol. Scheerwol staat er om bekend dat de vezels dichter op elkaar zitten dan bij lamswol. Dit zorg ervoor dat een dekbed van scheerwol zeer isolerend en warm is in de zomer. Het laat echter wel zeer veel vocht door, waardoor het ook in de zomer koel en ventilerend is.


Dekbed lamswol

Het tweede soort materiaal wol is het wol van een lam. Het wol van een lam is wat fijner, korter en zachter dan scheerwol. Hierdoor voelt lamswol een stuk fijner en zachter aan, wat er voor zorgt dat lamswol fijner aan zal voelen dan scheerwol. Doordat het zachter is, zal de kwaliteit van lamswol echter wel eerder afnemen.