-

Materiaal dekbed

Soorten materialen dekbed
-

Donzen dekbed

Een donzen dekbed is gemaakt van diervriendelijk dons van de eend of gans en staat bekend om haar isolatie en ventilatie. Daarnaast zijn dekbedden van dons zeer licht, wat ervoor zorgt dat deze dekbedden licht aanvoelen en goed om het lichaam heen vallen. Een dekbed van dons is van zeer hoge kwaliteit, waardoor deze dekbedden enorm lang mee zullen gaan!

Wollen Dekbed

Een dekbed van wol is gefabriceerd van het allerbeste schapenwol. Hierdoor is het een 100% natuurlijk product en is dit type dekbed dan ook temperatuur- en vochtregulerend. Een schapenwollen dekbed is van zeer hoge kwaliteit en daardoor iets duurder qua prijs. Een wollen dekbed blijft echter ook lange tijd deze mooie kwaliteit behouden.

Katoenen Dekbed

Een katoenen dekbed is minder zwaar dan een dekbed van wol, maar juist wel weer zwaarder dan een dekbed van dons. Qua gewicht zit deze categorie hier dus precies tussenin, maar qua prijs is dit niet zo. Een dekbed van katoen is namelijk een stuk goedkoper dan een dekbed van dons of wol. Desalniettemin is een katoenen dekbed wel een 100% natuurproduct.

Synthetisch Dekbed

Een synthetisch dekbed heeft als grootste pluspunt dat het een vrij goedkoop dekbed is. Nadeel hieraan is echter dat een synthetisch dekbed niet wordt gemaakt van natuurproducten, waardoor dit type dekbed iets klammer aan kan voelen dan dekbedden die worden gemaakt van 100% natuurproducten. Desondanks heeft de ontwikkeling van synthetische dekbedden de afgelopen jaren niet stilgestaan en doen ze daarom nog maar weinig onder voor de dekbedden van natuurlijke producten.

Microvezel Dekbed

Het materiaal van een microvezel dekbed is licht van gewicht en soepel vallend waardoor u er heerlijk onder ligt. Een microvezel dekbed is eenvoudig schoon te maken en is hierdoor erg hygiënisch. Tevens is het een krimpvrij materiaal, waardoor het niet zal krimpen wanneer u uw dekbed wast. Hierna zal het dankzij de sneldrogende werking van de microvezel ook niet lang duren voordat uw dekbed weer droog is en u er weer erg comfortabel onder kunt slapen.

Anti-allergie dekbed

Anti-allergie dekbedden zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld de huisstofmijt. Dit type dekbed is extra dicht geweven zodat de huisstofmijt niet binnen kan dringen en u verzekerd bent van een optimale nachtrust. De anti-allergie dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten warmteklassen en materialen, zodat u het anti-allergie dekbed precies aan kunt laten sluiten op uw wensen en behoeften.

Een greep uit ons assortiment
-