Type dekbed


Soorten dekbedden

4 seizoenen dekbed

Een 4 seizoenen dekbed wordt gekenmerkt door haar 2 delen. Deze bestaat uit een dikker deel en een dunner deel, welke aan elkaar bevestigd kunnen worden. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe dik uw dekbed op het moment van het jaar moet zijn en kunt u het dekbed het hele jaar door gebruiken!

4 seizoenen dekbedden > 

All year dekbed

Een all year dekbed kan zoals de naam al verraadt het hele jaar door worden gebruikt. Een all year dekbed is een relatief dik dekbed, maar heeft wel een hoge ventilerende werking. All year dekbedden zijn met name geschikt voor slaapkamers met een gematigde temperatuur zonder extremen gedurende het jaar. 

All year dekbedden >

Zomerdekbed

Zomerdekbedden hebben minder vulling dan een normaal dekbed, waardoor deze ideaal is voor in de zomer. Het dekbed is hierdoor lichter en ventileert nog beter dan een regulier dekbed. Hierdoor komt een zomer dekbed perfect van pas wanneer u in de zomer enkel een laken te weinig vindt, maar wanneer een dekbed te warm is.

Zomerdekbedden >

Type dekbedden

Baby dekbed

Baby dekbedden zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor die leeftijd is het niet verstandig om uw kindje onder een dekbed te laten slapen, omdat dit veel te warm is. De baby dekbedden uit onze collectie hebben een afmeting van 100 x 135 cm en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en varianten. Zo kunt u kiezen uit een all year baby dekbed of een 4 seizoen baby dekbed.

Baby dekbedden >

Ledikant dekbed

De afmetingen voor een ledikant dekbed zijn net als een baby dekbed 100 x 135 cm. Ook ledikant dekbedden zijn verkrijgbaar in een tal van soorten, vullingen en warmteklassen. Transpireert uw kindje 's nachts veel? Kies dan voor een dekbed van wol. Ook voor allergie gevoelige kinderen hebben wij een aantal zeer geschikte ledikant dekbedden in de collectie opgenomen. 

Ledikant dekbedden >

Junior dekbed

Een junior dekbed heeft doorgaans afmetingen van 120 x 150 cm. De junior dekbedden zijn beschikbaar in diverse vullingen, zoals katoen of synthetische materialen. Laatstgenoemde komt vooral goed van pas voor allergie gevoelige kinderen. Ook kunt u kiezen uit diverse soorten junior dekbedden, zoals een All year variant of juist een 4 seizoenen junior dekbed. 

Junior dekbedden >

Kinderdekbed

Kinderdekbedden hebben net als junior dekbedden een afmeting van 120 x 150 cm. Onder kinderdekbedden vallen echter ook maten zoals 100 x 135 cm. Heeft u al een iets groter kindje? Kies dan voor een kinderdekbed met een eenpersoons dekbed maat van 140 x 200 cm. Al deze maten zijn beschikbaar in diverse soorten, materialen en merken. 

Kinderdekbedden >

1 persoons dekbed

Een 1 persoons dekbed is ideaal voor de 1-persoons bedden, oftewel met een breedte van 70 tot 100 cm. Daarnaast kunt u natuurlijk ook op een tweepersoonsbed kiezen voor twee lossen 1-persoons dekbedden. De eenpersoons dekbedden hebben een afmeting van 140x200 cm of 140x220 cm.

1 persoons dekbedden >

2 persoons dekbed

De tweepersoons dekbedden van Dekbedwinkel.com hebben de afmetingen 200x200 cm of 200x220 cm en zijn geschikt voor bedden van 140 of 150 cm breed. Let op, hier horen dus de grotere lits-jumeaux afmetingen niet bij. Deze staat hieronder uitgelegd.

2 persoons dekbedden >

Lits-jumeaux dekbed

Een lits-jumeaux dekbed heeft afmetingen van 240 x 200 cm. Hierdoor valt dit type dekbed netjes over de zijkanten van het bed heen. Ook zorgt deze maat ervoor dat er nog genoeg ruimte over is aan het einde van het bed zodat u niet bang hoeft te zijn voor koude voeten. 

Lits-jumeaux dekbedden >

Extra breed dekbed

Extra brede dekbedden zijn speciaal ontwikkeld voor Kingsize bedden en hebben dan ook een extra grote afmeting van wel 260 x 220 cm. Ook extra brede dekbedden zijn verkrijgbaar in een tal van soorten en vullingen, zodat u uw ideale dekbed eenvoudig kiest. 

Extra brede dekbedden >