-
Type Dekbed
Materiaal
Vulling
Kleur
Maat
Merk
Warmte Klasse
i
Serie
Keurmerken
Prijs
Levertijd
Korting

Ecologisch dekbed

Alle dekbedden op deze pagina zijn bijzonder duurzaam. Dit zijn producten die voorzien zijn van ecologische keurmerken zoals Downafresh® Greenline, Global Organic Textile Standard of het Fairtrade keurmerk. Dekbedden in deze categorie zijn 100% gegarandeerd op duurzame wijze gemaakt. Er is bij de productie geen schade veroorzaakt aan mensen, dieren en het milieu. Naast beter voor mens, dier en milieu zijn de ecologische dekbedden comfortabeler dan andere dekbedden, omdat de materialen zachter en schoner zijn. Omdat er bij de productie geen chemicaliën worden gebruikt is het slapen onder een ecologisch dekbed ook nog eens gezonder. Deze ecologische dekbedden worden over het algemeen door de grote merken vervaardigd, zoals Ducky Dons, Silvana en Yumeko.

Keurmerken ecologische dekbedden

De ecologische dekbedden van Dekbedwinkel voldoen altijd aan een aantal keurmerken, welke u hieronder kunt vinden:

Downafresh® Greenline

Downafresh® Greenline is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Dit is een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa. Het label betekent dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van EN 12935, bij de productie worden geen agressieve middelen gebruikt, het vulmateriaal is na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar, de fabrikant houdt zich aan de gedragscode met betrekking tot dierenwelzijn, de herkomst van het vulmateriaal wordt gedocumenteerd en het vulmateriaal is niet afkomstig van 'levende pluk'.

Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard, oftewel GOTS, is wereldwijd een toonaangevend keurmerk voor biologische textielproducten. GOTS stelt strenge eisen aan het gehele productieproces van de textiel. Jaarlijks worden er controles gedaan op milieu, dierenwelzijn en sociale omstandigheden van de mensen die producten maken.

Fairtrade

Producten met dit kenmerk zijn gegarandeerd ingekocht tegen een rechtvaardige prijs en onder eerlijke handelsvoorwaarden. Door producten met dit keurmerk te kopen verzekert u kleinschalige producten (boeren en fabrikanten) van een eerlijk en stabiel inkomen. Op deze manier kunnen zij hun gezien in levensonderhoud voorzien en zelf aan de slag met sociale vooruitgang en milieuverbeteringen. Overige keurmerken worden in de productbeschrijvingen verder uitgelegd.