Soorten Dekbed

dekbed advies

Er kunnen drie soorten dekbedden worden onderscheiden: 4 Seizoenen Dekbedden, All Year Dekbedden en Zomerdekbedden. De 4 Seizoenen Dekbedden bestaan uit twee losse delen waardoor de dekbedden zijn aan te passen naar gelang de seizoenen. All Year Dekbed is een enkel dekbed dat uitermate geschikt is voor gematigde kamertemperaturen. Het dekbed past het best bij het klimaat in Nederland en België en zal de meeste mensen goed bevallen. Een Zomerdekbed is enkel geschikt voor in de warmere maanden van het jaar en zal heerlijk koel aanvoelen.

1 - 80 van 165

 

1 - 80 van 165

Dekbed soorten

Als u specifieke wensen heeft voor de warmte van het dekbed kan het lonen om op te zoeken wat het beste dekbed voor u is. Dekbedwinkel heeft de 3 belanrijkste soorten voor u op een rijtje gezet.


4 Seizoenen Dekbed

Wanneer u perfecte controle wil hebben over de dikte van uw dekbed, dan is een 4 seizoenen dekbed dé perfecte oplossing voor u. Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit twee losse delen: Een dikker deel en een dunner deel, welke met knopen, drukkers of een rits aan elkaar bevestigd kunnen worden. Op die wijze hoeft u maar 1 dekbed te hebben, welke u aan kunt passen voor zomer, herfst, lente én winter.


All Year Dekbed

Een all year dekbed spreekt al uit waar het voor staat: 1 dekbed wat u het hele jaar door kunt gebruiken. Deze dekbedden zijn vrij dik, zodat ze in de winter voldoende warm zijn. De all year dekbedden zijn echter ook zeer ventilerend, waardoor u hiermee ook in de lente, herfst en zelfs zomer hiermee uit de voeten kunt!


Zomerdekbed

Een zomerdekbed is uiteraard zeer geschikt voor de zomer. Deze dekbedden zijn extra licht en ventileren uitstekend, waardoor ze niet te warm zullen zijn. Deze dekbedden zijn ideaal wanneer u in de zomer liever niet zonder dekbed slaapt. Doordat deze dekbedden lichter zijn, zijn deze vaak ook goedkoper in prijs dan vergelijkbare dikkere modellen.